Alles wat je moet weten over de voedingswaarde van havermout

Havermout voedingswaarde, Alles wat je moet weten over de voedingswaarde van havermout

Havermout is de laatste jaren steeds populairder geworden als ontbijt. Het is gezond, voedzaam en gemakkelijk te bereiden. Maar wat zit er eigenlijk allemaal in havermout? In deze blogpost zullen we alles bespreken wat je moet weten over de voedingswaarde van havermout en hoe dit kan bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Ingrediënten van havermout

Laten we beginnen met de ingrediënten van havermout. Bij Arthur and Sisters gebruiken ze biologische havervlokken, bananenvlokken, bananenchips, rozijnen, gebroken lijnzaad en kurkuma. Het is belangrijk om te weten dat alle ingrediënten biologisch zijn. Dit betekent dat er geen schadelijke pesticiden en kunstmeststoffen zijn gebruikt bij de teelt. Dit zorgt niet alleen voor een betere smaak, maar ook voor een gezonder product. Havermout voedingswaarde.

Voedingswaarde van havermout

Energie: Havermout bevat 1633 KJ of 386 KCAL per 100 gram. Dit is een goede bron van energie om je dag goed te beginnen.

Vetten: Havermout bevat 11,1 gram vet per 100 gram. Dit is een gezonde hoeveelheid vet, vooral omdat het voornamelijk onverzadigde vetten zijn. De hoeveelheid verzadigde vetzuren is 4,1 gram per 100 gram havermout.

Koolhydraten: Havermout bevat 65,4 gram koolhydraten per 100 gram. Dit zijn voornamelijk complexe koolhydraten, wat betekent dat ze langzaam worden opgenomen en voor een langdurig verzadigd gevoel zorgen. De hoeveelheid suikers in havermout is 15,8 gram per 100 gram.

Vezels: Havermout is een goede bron van vezels met 8,2 gram per 100 gram. Vezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering en dragen bij aan een verzadigd gevoel na het eten.

Eiwitten: Havermout bevat 8,7 gram eiwitten per 100 gram. Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw en het herstel van spieren en weefsels.

Zout: Havermout bevat slechts 0,02 gram zout per 100 gram. Dit is een verwaarloosbare hoeveelheid.

Als je meer wilt weten over gezondheidsvoordelen van havermout dan kan je dit hier terugvinden.

Hier vind je meer uitleg in een artikel van Time.com over de voordelen van havermout.

Havermout voedingswaarde, Alles wat je moet weten over de voedingswaarde van havermout
De ENERGY Oatmeal met Kurkuma & Banaan zorgt voor een energierijke start van de dag! Bekijk het hier

Havermout van Arthur and Sisters

Bij Arthur and Sisters hebben ze een heerlijke havermoutmix genaamd “Havermout Energy“. Deze mix bevat de bovengenoemde ingrediënten en is speciaal samengesteld voor mensen die op zoek zijn naar een gezond ontbijt met veel energie.

Havermout is niet alleen lekker, maar ook gezond en voedzaam. Het is een goede bron van energie en bevat veel vezels, eiwitten en gezonde vetten. Bij Arthur and Sisters gebruiken ze biologische ingrediënten, waardoor hun havermout niet alleen lekker, maar ook gezond is.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een gezond en voedzaam ontbijt, dan is havermout een goede keuze. Het is niet alleen lekker, maar ook een goede bron van energie, vezels, eiwitten en gezonde vetten. Bij Arthur and Sisters hebben ze een heerlijke havermoutmix samengesteld die perfect is voor mensen die op zoek zijn naar een gezond en voedzaam ontbijt.

Kortom, havermout is een heerlijk, gezond en voedzaam ontbijt dat niet alleen lekker is, maar ook veel voordelen biedt voor de gezondheid. Bij Arthur and Sisters hebben ze een heerlijke havermoutmix samengesteld die perfect is voor mensen die op zoek zijn naar een gezond ontbijt met veel energie. Probeer het eens uit en ontdek zelf hoe lekker en gezond havermout kan zijn.

Wil je meer weten over havermout? Is havermout glutenvrij? Is havermout lactosevrij?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *