Muffins voor halloween

Hoe maak je heerlijke muffins voor Halloween? Simpel, dankzij onze bakmix voor Chocolade muffins.

Muffins voor Halloween zijn natuurlijk pas echt geslaagd als er spinnen, bloed of monstertjes aan te pas komen. Een ideale activiteit met de kids tijdens de herfstvakantie.

Wist je dat: je ook met onze bakmix voor Chocolade Cake muffins kan maken? Giet het deeg in muffinvormpjes en plaats ca 15-25min in een voorverwarmde oven van 180°C. Vet de muffinvormpjes eerst wat in met olijfolie zodat je ze er makkelijk kan uithalen.

Je kan ook noten aan onze bakmixen toevoegen voor een extra crunch. Of extra chocolade drops. Kortom, heel wat mogelijkheden om je eigen bakcreatie te maken met de handige bakmixen als basis.

1. Chocolade frosting

muffins voor halloween, Muffins voor halloween

Dit is een leuk receptje van @natuurlijklot

Ingrediënten frosting

 • 100g witte chocolade
 • 50g pure chocolade

Bereiding

 1. Bak de muffins zoals op de bakmix aangegeven. Gebruik je de Chocolade Cake? Bak de muffins dan voor ca 15-25 minuten.
 2. Smelt de witte chocolade in de microgolfoven. Doe dit in intervallen van 30 seconden, even roeren en terug 30 seconden – tot de chocolade helemaal gesmolten is. Dip elke muffin in de witte chocolade.
 3. Smelt de pure chocolade in de microgolfoven. Giet de chocolade over in een spuitzak. Geen spuitzak? Gebruik een diepvrieszakje en snij 1 hoekpunt af. Maak enkele cirkels op de witte chocolade.
 4. Gebruik een tandenstoker om een web te maken. Ga met de tandenstoker van boven naar beneden door de cirkels.

2. Bloody Muffins

Chocolade en rood fruit, een topcombinatie! Dankzij deze home-made chia confituur breng je jouw muffins op een nieuw niveau.

muffins voor halloween, Muffins voor halloween

Ingrediënten

 • 240g diepvriesbessen: frambozen of een mix van bessen
 • 1 eetlepel chiazaden
 • 1 theelepel ahornsiroop (of meer naar smaak)

Bereiding

 1. Verwarm de diepvriesbessen in een steelpannetje op medium vuur. Roer regelmatig voor ca 4 minuten, tot het begint te pruttelen.
 2. Zet het vuur af en voeg de ahornsiroop toe. Proef en voeg eventueel nog een extra theelepel toe als je het liever wat zoeter hebt.
 3. Voeg 1 eetlepel chiazaden toe en roer goed door elkaar.
 4. Giet de zelfgemaakte confituur in een glazen jar
 5. Maak het deeg van de muffins (of chocolade cake) zoals aangegeven op de verpakking. Maak eerst een bodem van het deeg in elke muffinvorm (ca 1 tot 2 eetlepels). Voeg vervolgens 1 eetlepel confituur toe per muffin. Verdeel de rest van het deeg over de muffins en bak af zoals aangegeven op de verpakking.

3. Oreo speculoos muffins

muffins voor halloween, Muffins voor halloween

Ingrediënten

 • 60g roomkaas
 • 60g Griekse yoghurt
 • 3 el ahornsiroop
 • 1 tl vanille extract
 • 2 el speculoospasta
 • 12 oreo koekjes
 • snoepoogjes en snoepsliertjes

Bereiding

 1. Bak de muffins zoals op de bakmix staat.
 2. Mix de roomkaas, yoghurt, zoetstof en speculoospasta tot een cream cheese frosting. Proef en voeg eventueel nog wat extra speculoospasta toe als je het liever nog wat sterker smaakt.
 3. Haal de muffins uit de oven en laat even afkoelen
 4. Frost elke muffin met wat cream cheese frosting en werk af met de Oreo, de snoepoogjes (die je kleeft met wat frosting op de oreo) en optioneel de snoepsliertjes.

Een heerlijk bangelijke Halloween gewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *