De voedingswaarde van bananenbrood

bananenbrood voedingswaarde, De voedingswaarde van bananenbrood

Bananenbrood is een populaire snack die steeds vaker wordt gegeten als een gezonder alternatief voor traditionele gebakjes. Maar wat is de voedingswaarde van bananenbrood precies?

Ingrediëntenlijst

Als we kijken naar de ingrediëntenlijst van een biologisch gecertificeerd bananenbrood, zien we dat het is gemaakt van volkoren speltbloem, volkoren haver, ruwe rietsuiker, volkoren roggemeel, pure chocoladeblaadjes, bakpoeder en zeezout. Het bevat gluten en kan sporen bevatten van soja, ei, melk, sesam en andere noten.

Maar wat zijn de voedingswaarden van deze ingrediënten en hoeveel voedingsstoffen bevat bananenbrood per 100 gram?

  • Energie: 1561 KJ / 370 KCAL
  • Vetten: 4,7g (waarvan verzadigde vetzuren 1,7g)
  • Koolhydraten: 67g (waarvan suikers 25g)
  • Vezels: 7,8g
  • Eiwitten: 10g
  • Zout: 0,84g

Deze voedingswaarden kunnen per merk of recept verschillen, maar geven een algemeen idee van de samenstelling van bananenbrood. Over het algemeen bevat bananenbrood veel koolhydraten en suikers, wat het een goede bron van energie maakt. Daarnaast bevat het ook vezels en eiwitten, waardoor het langer een verzadigd gevoel geeft en kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering.

Waarom is bananenbrood gezond?

Bananenbrood is niet alleen lekker, het kan ook een gezonde snack zijn. Hier zijn een paar redenen waarom:

bananenbrood voedingswaarde, De voedingswaarde van bananenbrood

1. Bananen

Bananen zijn het belangrijkste ingrediënt in bananenbrood en ze zijn een uitstekende bron van voedingsstoffen. Bananen bevatten veel kalium, dat belangrijk is voor het reguleren van de bloeddruk en het behouden van een gezonde hartfunctie. Daarnaast zijn bananen rijk aan vezels, wat kan helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering en het verminderen van de kans op hart- en vaatziekten.

2. Volkoren meel

Bananenbrood wordt vaak gemaakt met volkoren meel, wat betekent dat het meer vezels en voedingsstoffen bevat dan geraffineerde witte bloem. Volkoren meel kan helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering, het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de bloedsuikerspiegel.

3. Gezonde vetten

Bananenbrood bevat vaak gezonde vetten, afkomstig van ingrediënten zoals noten, zaden of avocado’s. Deze vetten kunnen helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten.

4. Minder suiker

Bananenbrood bevat vaak minder suiker dan traditionele gebakjes en koekjes. Dit maakt het een gezondere optie voor degenen die hun inname van toegevoegde suikers willen verminderen.

Hoewel bananenbrood gezond kan zijn, is het belangrijk om te onthouden dat de voedingswaarden kunnen variëren afhankelijk van het recept en de ingrediënten die worden gebruikt. Het is altijd een goed idee om de ingrediëntenlijst te controleren en te kiezen voor biologisch gecertificeerde producten wanneer mogelijk.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een gezonder alternatief voor traditioneel gebak, dan is bananenbrood een goede keuze. Het is belangrijk om wel te letten op de ingrediëntenlijst en voedingswaarden, om er zeker van te zijn dat je een gezonde optie kiest.

Wil je zelf een bananenbrood maken? Kijk dan eens op de website van Arthur & Sisters, waar je biologisch gecertificeerde bananenbroden met chocolade kunt bestellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *